marți, 14 decembrie 2021

Detalii care contează în alegere papucilor pentru bebeluși

Alegerea unei perechi de încălțăminte pentru bebe nu este un lucru pe care să îl faci în grabă, întrucât este necesar să acorzi atenție mai multor detalii. Picioarele copiilor mici trebuie protejate cu foarte mare atenție, întrucât ele încă sunt în formare. Astfel, primul sfat pe care trebuie să îl luați în considerare este acela legat de alegerea mărimii potrivite. Deși acest lucru pare evident, dezvoltarea comerțului online îi privează pe unii părinți de posibilitatea de a măsura mărimea pantofilor copilului lor în magazin. Ideal este deci sa mergi la magazin pentru a lua o măsură a piciorului pe un pedimetru, chiar dacă unele site-uri oferă deja această opțiune de cele mai multe ori. Cu toate acestea, pentru mai multă siguranță, este ideal să optați pentru această posibilitate, tocmai pentru a face alegerea potrivită. Un papuc are mărimea potrivită atunci când există o marjă de aproximativ un centimetru între degetele de la picioare și limita pantofului.

Atâta timp cât copilul nu merge, el ar trebui să meargă cât mai mult desculț. Nimic mai benefic decât contactul cu arcul piciorului pentru a stimula mușchii copilului. La naștere, picioarele bebelușilor nu au arcul acela bine format și, din motive întemeiate, aceasta se formează atunci când copilul începe să meargă, sub efectul contracțiilor musculare. Dacă trebuie să cumperi încălțăminte pentru bebe pentru a-i proteja de frig sau de soare, alege modele foarte flexibile și, daca se poate, din piele pentru a permite piciorului să respire bine.

Bebelușul merge în sfârșit și a sosit momentul să-i cumperi primii papucei?

După cum am menționat anterior, arcul piciorului se va forma treptat și va deveni vizibil sub efectul contracțiilor musculare ale mușchilor piciorului. Deci, este esențial sa nu încăltați copiii cu încălțăminte pentru bebe care să nu dispună de aceste detalii. Acest lucru va avea efectul de a face mușchii piciorului leneși și poate duce chiar la formarea picioarelor plate.

Dacă este posibil, prin casă, lăsați copilul să se plimbe desculț pentru a stimula echilibrul, coordonarea și forța musculară. Contrar unor mituri care tot circulă printre părinți, purtarea papucilor rigizi  nu ajută la menținerea echilibrului, ci dimpotrivă, îi încurcă în momentul deplasării.

Alegeți  încălțăminte pentru bebe cu talpă flexibilă

Încălțămintea pentru bebe trebuie să se concentreze pe două criterii majore: flexibilitatea tălpii și materialul de fabricație. Talpa pantofului trebuie să fie cât mai flexibilă, astfel încât ar trebui să uitați de pantofii cu talpa prea rigidă. Totuși, aceștia trebuie să aibă material antiderapant, pentru a evita alunecările prin casă sau chiar în exterior. În ceea ce privește materialul, ar fi bine să optați pentru o încălțăminte pentru bebe din piele decât pentru cele dintr-un material sintetic pentru a asigura o bună respirație a piciorului. În cele din urmă, pantofii ideali ar trebui să fie ușori, dar nu neapărat înalți, pentru a nu crea disconfort în mers.

 

 

 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare