vineri, 10 decembrie 2021

Cappadocia – destinația care este visul fiecăruia dintre noi

Dacă ai decis că vei merge în Cappadocia în sejur, atunci este bine să știi că ai ales una dintre cele mai spectaculoase locații de vacanță și cu siguranță nu vei avea regrete în acest sens. Plimbări cu balonul cu aer cald, liniște și pace și peisaje cu adevărat încântătoare te așteaptă aici. 

Uchisar

Acesta este cel mai înalt punct ala Cappadociei, motiv pentru care te vei putea bucura de un peisaj care mai mult ca sigur îți va tăia respirația. Astfel, vei avea ocazia să te bucuri de unele dintre cele mai impresionante și mai fascinante elemente naturale prin descoperirea acestei forme de relief extraordinare. Se consideră, în zilele noastre că această regiune are o vechime de 50 de milioane de ani și că aceste stânci s-au format în urma unei erupții vulcanice. O imagine de o frumusețe rară te așteaptă aici și Cappadocia îți va oferi posibilitatea de a te bucura de ea.  

Goreme Open Air Museum

Acesta este un muzeu în aer liber, care a fost construit ca un complex monastic medieval. De altfel, aici se refugiau călugării ortodocși, iar zona în sine este cunoscută sub denumirea de „Ținutul celor trei sfinți”. Lucrul acesta se datorează celor trei călugări care au avut o contribuție foarte mare în răspândirea doctrine ortodoxe în lume, și anume Vasile cel Mare, Grigore și Grigorie. 

 

Love Valley 

Numele acestei văi sublime se datorează faptului că stâncile din care aceasta este formată au formă de inimă, lucru care poate fi văzut de la înălțime. Dacă sunteți pasionat de fotografie, atunci acesta este locul perfect pentru dumneavoastră pentru că toată peisagistica este atât de sublimă încât pare ruptă de realitate.

 

Vizitați magazinele cu vase de ceramică și cele de confecționare a covoarelor 

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe în care să aveți ocazia să faceți cunoștință cu tradiția și cultura turcească, arunci această activitate nu trebuie să vă lipsească de pe listă. Istora acestui popor este încărcată de tot ceea ce înseamnă aceste două meșteșuguri, iar de multe ori este vorba despre familii care se ocupă de acest lucru așa că veți avea șansă să urmăriți chiar și demonstrații live de creare a covoarelor sau a vaselor. 

 

Dervent Valley și Paşabağ

Dervent Valley sau Valea Imaginației sunt celebre pentru culorile incredibile pe care le au. Acestea sunt roșii, iar acest lucru se datorează în mare parte vântului care a transportat particule de praf dintr-un loc în altul. Mare parte din peisaj este incredibile admirat, iar drumul de aici merită absolut orice fel de efort. Totul este sublim din toate punctele de vedere, motiv pentru care poți încheia aici o zi plină de agitație și vizite, bucurându-te pur și simplu de natură. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare