joi, 9 decembrie 2021

Când să vă echipați mașina cu cauciucuri de iarnă Michelin?

Dacă plănuiți să vă pregătiți mașina pentru condițiile de iarnă, 7 grade, aceasta este temperatura sub care anvelopele tale de vară încep să-și piardă proprietățile și aderența maximă. Prin urmare, este recomandat să folosiți anvelope de iarnă de la Michelin la această temperatură. Contrar credinței populare, nu este nevoie ca drumurile să fie acoperite cu un strat consistent de zăpadă pentru a vă înlocui cauciucurile de vară cu cele de iarnă. Mai mult, dacă locuiești în zone muntoase, într-o regiune în care temperatura scade de obicei sub 7°C destul de devreme, evident ca ești preocupat de acest echipament cu cauciucuri de iarnă de la Michelin, iar același lucru se întâmplă și în cazul șoferilor care se confruntă în mod regulat cu condiții meteo dificile, cum ar fi drumurile umede, înghețate și înzăpezite.

Cum să recunoști o anvelopele de iarnă de la Michelin?

Ei bine, acestea au marcajele M + S (Mud & Snow: noroi și zăpadă) și 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake - un fulg și 3 vârfuri de munte).


De ce să te echipezi corespunzător cu cauciucuri de iarnă Michelin?

Anvelopele de iarnă au tipuri de construcție, modele și caracteristici ale benzii de rulare care sunt concepute pentru a asigura performanțe optime în condiții de iarnă. Acestea beneficiază de o combinație de cauciuc deosebit de adaptat temperaturilor de iarnă. Spre deosebire de anvelopele de vară, acestea își păstrează proprietățile elastice la temperaturi scăzute. La distanțele de frânare sunt reduse semnificativ și manipularea pe suprafețe umede este semnificativ îmbunătățită, în comparație cu anvelopele convenționale. Prin urmare, aderența, longitudinală și laterală, este mai bună, iar suprafața de contact cu solul, optimizată. O altă diferență notabilă este prezența lamelelor, concepute să se prindă perfect pe zăpadă și să mențină o tracțiune bună. Canelurile mai adânci facilitează scurgerea apei, prevenind în același timp riscul de acvaplanare.

Cum să le depozitezi?

Primul lucru de făcut este să îndepărtați orice pietre sau obiecte periculoase care au rămas pe anvelope. Se recomandă depozitarea anvelopelor în interior, departe de orice sursa de caldură, pe o suprafață curată. Dacă anvelopele sunt montate pe jante, depozitați-le plat. Dacă sunt dezasamblate, depozitați-le vertical sau atârnați-le. Pentru o scurtă perioadă de timp este posibil să le îngrămădiți una peste alta. Cu toate acestea, cel mai bine este să schimbați anvelopele între ele după o lună pentru a evita deformarea anvelopelor din partea de jos a stivei. An de an, rotiți anvelopele din față și din spate pentru a echilibra uzura acestora.

Se recomandă montarea anvelopelor de iarnă Michelin în perechi. De asemenea, este important de menționat că SUV-urile și 4×4-urile nu sunt scutite de purtarea echipamentelor de iarnă, pentru că, de fapt, ele pot oferi tracțiune, aderență și frânare doar atunci când sunt echipate cu anvelope de iarnă.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare