marți, 6 decembrie 2022

Pregătirile necesare înainte de extracția dentară

Nimeni nu merge la medic cu plăcere pentru a-și scoate un dinte, ci fiecare pacient vine cu propriile frici, ceea ce este normal. Procedura în sine nu este una plăcută, însă, grație faptului că tehnologia a avansat foarte mult și există tot felul de soluții, instrumente și aparate, totul este mult mai simplu și mai puțin dureros.

Ca medic trebuie să te ocupi în mod responsabil de tot ce ține de o extracție dentară, astfel încât să le oferi pacienților tăi o experientă mai puțin traumatinzantă din toate punctele de vedere.

O astfel de intervenție începe cu pregătirea pacientului. Trebuie să îi spui acestuia exact ce urmează să se întâmple, cum anume vei acționa și de ce este necesară extracția. Spune-i atât aspectele negative, cât și pe cele pozitive pentru a ști la ce să se aștepte.

După ce pacientul s-a lămurit în privința a ceea ce urmează, treci la treabă prin pregătirea cavității bucale. Se începe cu clătirea cu ajutorul unei soluții speciale, slab antiseptice, și apoi, cu apă oxigenată și tampoane sterile se vor elimina de pe dinți și mucoase depozitele moi. Dacă este necesar, se va efectua tot acum detartrajul subgingival.


Mai departe, pregătește cele necesare în extracție. Ai nevoie de instrumente pentru a examina cât mai bine dintele ce urmează a fi eliminat (pensă, oglindă etc), de spray, ace și seringă pentru anestezie și de instrumente pentru extracție (elevator dentar și clești). Tot acum pregătește și substanța folosită la anestezie. Asigură-te de faptul că ai toate cele necesare înainte de a ajunge pacientul în cabinet. Dacă vrei să refaci stocul, găsești o mulțime de produse utile în extracții și alte intervenții stomatologice la Edwards Dental.

Acordă mare atenție poziției pe care o ai în timp ce efectuezi manevrele necesare extracției. Trebuie să ai o poziție cât mai comodă, să îți lași greutatea pe ambele picioare și să te plasezi în fața sau în dreapta pacientului. Acesta din urmă trebuie și el să stea în mod corect pe scaun. Dacă extracția se face de pe arcada superioară, scaunul pacientului trebuie ridicat mai sus și trebuie reglate spătarul și tetiera pentru o poziție a capului în extensie, iar dacă se acționează pe arcada inferioară, scaunul trebuie coborât în așa fel încât capul pacientului să fie în zona umărului medicului.

După ce se face anestezia și cavitatea bucală a pacientului este amorțită se trece la extracție, iar aici fiecare medic va aplica tehnicile necesare în funcție de dintele pe care urmează să îl extragă.

Extracțiile dentare trebuie realizate cu precauție când vine vorba de femeile însărcinate, mai ales dacă acestea se află în primul trimestru de sacină. Totodată, se recomandă consultul cu un medic specialist în cazul în care pacientul suferă de boli de inimă, de sânge sau de ficat, diabet sau osteoporoză.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare