miercuri, 3 martie 2021

Care sunt chimicalele care iti pot afecta creierul

 Multi dintre noi intram in contact cu diverse substante care ne pot afecta sanatatea. O parte dintre acestea, ne pot afecta creierul. Iata in continuarea acestui articol, care sunt chimicalele nocive asa cum le descrie doctormit.ro.

Este important sa retinem ca aceste substante nocive pentru organism le gasim peste tot, in mancare, in apa care o bem, chiar si in aerul pe care il respiram.

Printre aceste substante nocive amintim fluorul, care este folosit de medicii stomatologici. La inceput, fluorul a fost adaugat in pasta de dinti pentru copii si in apa potabila in zonele in care acesta lipsea, insa, in timp, fluorul a creat lucruri nedorite pe langa intarirea smaltului dintilor. Cu alte cuvinte, excesul de fluor poate distruge dintii, oasele si tiroida, astfel ca se poate ajunge pana la scaderea IQ-ului copiilor si poate sa se instaleze dementa la copii.

Din categoria substantelor daunatoare sanatatii fac parte mercurul si plumbul. Acestea produc un efect negativ la nivel cerebral, de aceea, copii care sunt expusi la plumb prezinta o inteligenta redusa, tulburari comportamentale si dificultati in invatare.

Mercurul in cantitati mari devine toxic si impiedica dezvoltarea creierului prin blocarea enzimelor cu rol in gestionarea functiilor cerebrale. Aceasta substanta se gaseste intr-un procent foarte mare in fructele de mare si in pesti oceanici, insa, adultii nu risca sa acumuleze prea mult mercur in organism.

Pesticidele organo fosforice produc modificari fizice in structura creierului si sunt responsabile pentru aparitia tulburarilor de dezvoltare neuronala, care, la copii pot sa persiste pana la varsta de 7 ani. Pe baza studiilor s-a putut demonstra ca pesticidele si ingrasamintele chimice pot fi un factor determinant in dezvoltarea autismului la copii in jurul varstei de 3 ani.


Avand in vedere cat sunt de periculoase, cele mai multe pesticide periculoase au fost interzise in tarile dezvoltate, insa, multe tari sarace continua sa le foloseasca in agricultura sau cu scopul de a controla populatiile de tantari. Un alt motiv pentru care aceste pesticide au ajuns sa fie interzise se datoreaza faptului ca rata de incidenta a bolii Alzheimer crescuse foarte mult.

Pe de alta parte, expunerea inainte de nastere a copilului la niveluri inalte de CPS sau clor pirifos poate garanta nasterea unui copil cu probleme de memorie si inteligenta. In schimb, adulti care sunt expusi unei astfel de contaminari vor avea sistemul nervos suprastimulat. Acest lucru duce catre greata, ameteala si confuzie.

Acesta ar fi intr-o scurta descriere top 5 chimicale nocive pentru creier. Asadar, acestea sunt substantele nocive care ne pot afecta materia cenusie, iar copii sufera cele mai multe consecinte deoarece le este afectata sanatatea.

Aflati mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT:



 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare