sâmbătă, 15 octombrie 2022

Florența și frumoasele sale obiective turistice recunoscute în lumea întreagă

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Italia chiar are cu ce să își surprindă turiștii care vin aici în fiecare an pentru a se bucura de relxare, de modernitate și de experiențe de vizitare absolut inedite. Fie că este pentru prima dată sau deja aveți câteva călătorii la activ, în mod sigur nu ați apucat tot ceea ce are să vă ofere un oraș precum este Florența. Situat în inima Italiei, locul este unul de-a dreptul spectaculos prin toate multitudinea de obiective turistice pe care le pune la dispoziția turiștilor.

Prin intermediul acestui articol, ne propunem să vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante locuri în care trebuie să ajungeți, dacă aveți în plan să mergeți într-un city break în Florența.

Galeria Uffizi

Muzeul Uffizi este situat în vechiul palat de lângă Palazzo Vecchio. Este cel mai faimos muzeu din Toscana, un loc pe care nu ar trebui să îl ratați dacă veți ajunge într-un city break în Florența. Muzeul găzduiește opere de artă celebre ale lui Botticelli, Caravaggio și Titian. Va fi un adevărat răsfăț pentru minte, trup și suflet pentru cei care ajung aici și care știu să aprecieze arta.

Domul

De departe, una din cele mai cunoscute atracții turistice din Italia este chiar Domul din Florența, monumentul datorită căruia toată lumea recunoaște acest oraș italian. Prin grandoare sa, a devenit un adevărat reper al Florenței, iar de găsit îl puteți repera chiar în Piazza del Duomo. Dacă vreți să experimentați senzații tari și să trăiți din plin experiența, tot ceea ce trebuie să faceți este să mergeți la  Domul lui Brunelleschi, de 115 metri înălțime, pentru o vedere magnifică asupra orașului, sau pe Clopotul lui Giotto, înalt de 82 de metri. Astfel, puteți să admirați frumoasa fațadă a catedralei sau vizitați muzeul din apropiere pentru a vedea cât mai multe artefacte religioase. Toată această experiență inedită poate fi trăită dacă ajungeți într-un city break în Florența.

Un alt loc inedit, o altă experiență de neuitat

Palazzo Vecchio a fost sediul guvernului din Florența ani la rând. Chiar și în zilele noastre, consiliul municipal își desfășoară activitatea acolo. Cu toate acestea, locul nu își pierde reputația de muzeu cunoscut în lume, fiind cunoscut pentru Sala celor Cinci Sute, o încăpere mare unde se pot admira fresce foarte celebre Mai mult decât atât, tavanul clădirii este casetat cu picturi de Vasari, acest pictor fiind deosebit de renumit în întreaga lume, mai ales printre admiratorii de arte plastice. Cea mai celebră pictură de aici este cea a lui Michelangelo, un artist arhicunoscut pe întreg mapamondul.

Acestea fiind spuse, dacă vă doriți să aveți parte de un city break în Florența, Fabrica de Vacanțe este aliatul dumneavoastră!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare