marți, 15 februarie 2022

Topul celor mai apreciate vinuri Cabernet Sauvignon

Vinurile obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon se bucura de o popularitate mare in toata lumea, fiind cunoscute pentru versatilitatea lor si pentru faptul ca pot fi acompaniate de o multime de preparate. Putini stiu ca strugurii de Cabernet Sauvignon sunt rezultatul reproducerii accidentale dintre Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. Vinurile Cabernet Sauvignon ascund, de regula, note de fructe rosii si acompaniaza cele mai bune fripturi. 

Totusi, pentru ca in magazine avem acces la nenumarate vinuri, cu siguranta, sunt multe persoane puse in dificultate atunci cand vor sa aleaga unul bun.  Unele dintre cele mai apreciate vinuri obtinute din struguri Cabernet Sauvignon sunt cele americane, iar de pe lista ta de dorinte s-ar putea sa se gaseasca si Penley Estate Phoenix Cabernet Sauvignon. Acesta este corpolent, fructat, cu note de mure, un nivel mediu de aciditate si un echilibru perfect al aromelor fructelor. 

Intrinsic Cabernet Sauvignon este un alt vin de inalta calitate si este accesibil la un pret foarte bun. Nivelul de aciditate este moderat, iar calitatile provenite de la lemnul de stejar nu sunt foarte evidentiate. Este foarte versatil si poate fi servit alaturi de o multime de preparate, in special steak-uri de vita. 


Zuccardi Q Cabernet Sauvignon poate fi vinul perfect pentru exemplificarea caracteristicilor unui vin obtinut din struguri Cabernet Sauvignon. Are toate calitatile specifice soiului si ascunde note de piper care nu sunt acaparate de stejarul in care a fost maturat vinul.  

Robert Hall Winery Cabernet Sauvignon este un alt exemplu perfect de vin care detine toate calitatile pentru care sunt apreciate vinurile obtinute din strugurii de Cabernet Sauvignon. Este corpolent, cu note discrete de fructe negre si poate fi alegerea potrivita pentru o cina romantica sau o masa servita alaturi de familie si prieteni. 

Iubitorii de Cabernet Sauvignon produs in California merita sa descopere Oberon Cabernet Sauvignon. Acesta prezinta intensitatea specifica unui asemenea vin, un echilibru bun si arome ce amintesc de caise, mure si piper negru. Vinurile proaspete sunt ceva mai taninoase, fiind astfel ideale alaturi de preparate la gratar. 

Prin toate calitatile sale, vinul din struguri de Cabernet Sauvignon exprima putere, virilitate si forta, motiv pentru care este cunoscut de multi drept „regele vinurilor rosii”. Acest soi de struguri da viata unor vinuri corpolente care cuceresc prin culoarea violacee atunci cand sunt tinere si care pot deveni inchise atunci cand ajung la maturitate. 

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un vin care poate sa cucereasca pe oricine chiar de la primul contact, fiind unul dintre cele mai apreciate vinuri din portofoliul Cramei Budureasca. Strugurii se culeg la maturitate deplina pentru a putea dobandi calitatile dorite care mai apoi sa se oglindeasca in vin. Mustul se obtine prin metoda gravitationala, fara presare si apoi se fermenteaza pentru o perioada de aproape 15 zile folosind metode traditionale. La finalul acestui proces urmeaza innobilarea vinului in baricuri de stejar romanesc pentru circa 18 luni, urmand ca mai apoi sa se invecheasca la sticla pentru a dobandi noi arome. Acesta este un vin care prezinta un potential bogat de invechire la sticla. 

Se remarca prin culoarea sa rubiniu inchis, iar aromele intense amintesc de ardeiul rosu si de coacazele negre. Taninurile sunt ferme si bine integrate in corpolenta acestui vin rafinat. Cabernet Sauvignon din gama Origini poate fi excelent alaturi de fripturi suculente din carne de vita premium si branzeturi maturate. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale se recomanda servirea la o temperatura intre 16 si 18 grade, iar pastrarea sa ar trebui sa aiba loc la o temperatura constanta intre 10 si 16 grade. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare