sâmbătă, 8 mai 2021

Sejurul în Skiathos – un vis care poate deveni realitate

Dacă ești în căutarea unei vacanțe liniștite, într-o atmosferă caldă și relaxantă, atunci un sejur în Skiathos este soluția perfectă pentru tine. Fie că vorbim despre soarele arzător specific Greciei, fie că vorbim despre atracțiile principale ale insulei, dacă vei alege să îți petreci vacanța aici, vei avea parte de toate acestea și multe alte surprize. Un loc de poveste încărcat cu peisaje fantastice și cu frumuseți ale naturii pe care nu vei vrea să le ratezi sub nici o formă. Astfel, dacă nu ai decis încă unde vei petrece vacanța din 2021, Skiathos te așteaptă cu brațele deschise.

Orașul Skiathos

Skiathos a reușit să conserve toată frumusețea Greciei și să o pună la dispoziție turiștilor. Plimbările pe străduțele întortocheate te vor ajuta să faci din vacanța ta o adevărată oază de relaxare, iar culorile, luminile și peisajele sunt cum nu se poate mai potrivite pentru câteva amintiri de neuitat. Dacă ajungeți la Mănăstirea Sfântul Nicolau vei putea avea parte de o panoramă specială asupra întregului special și îți vei putea alina papilele gustative cu cele mai delicioase preparate tradiționale. De asemenea, trebuie să mergi și la muzeul casă Papadiamantis.

Manastirea Evanghelistria

Această Mănăstire amplasată pe drumul care împarte insula în doua, pe direcția nord-sud și este impresionantă atât prin poziționare cât și prin arhitectură. Linistea sacră și peisajul de poveste nu este deranjat decât de pisicușele, care din când în când apar în peisaj. Un loc fabulos și fascinant prin felul în care te face să te simți și mai ales prin starea pe care o capeți după ce pleci de acolo. O plimbare acolo, ghidată de unul din preoții mănăstirii este exact ceea ce trebuie pentru o seară sau după-amiază în care vrei să te bucuri de pace sufletească.

Plaja Lalaria

Plaja este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sub nici o formă să îl ratezi în Skiathos. Apa albastră și limpede, nisipul fin și foarte curat sunt două elemente care fac dintr-o zi la plajă o experiență fantastică. Bucura-te de liniștea valurilor și de soarele cald alături de o băutură răcoritoare și de cartea preferată. Dacă totuși soarele nu este cel mai bun prieten al tău, nu ar trebui să ratezi o plimbarea seala pe malul mării, care cu siguranță te va relaxa și te va ajuta să te destrezezi.

Kastro

Deși acum a mai rămas doar o ruină din ceea ce a fost odată Kastro, dacă ajuni pe Insula Skiathos trebuie să mergi să vizitezi și acest oraș medieval. Acesta a fost construit în vârful unei stânci pentru a-i proteja pe locuitori de posibilii invadatori. Drumul până acolo este o adevărată aventură însă priveliștea este ceva ce nu poate fi comparat cu nimic în lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare