marți, 24 martie 2020

Vinul si arta


Vinul are puterea de a pune in valoare arta. Un tablou, o sculptura, o carte - toate pot capata un cu totul alt sens atunci cand le contempli alaturi de un pahar de vin.
Si pentru o discutie despre arta ai nevoie de un pahar de vin, nu-i asa? Ei bine, in magazinul online budureasca.ro, te asteapta o gama foarte variata de vinuri care acopera toate preferintele. Alb, rose sau rosu; dulce, demidulce, sec sau demisec; multe soiuri, cupaje, game... este imposibil sa nu-ti gasesti preferatul.
Vinul sporeste puterea emotiei si ne ofera perspective variate atunci cand contemplam arta. Legatura de baza intre vin si arta e reprezentata de elementele fundamentale. Sa vorbim, de exemplu, despre culoare - pentru ca aceasta are o anumita influenta asupra psihicului si emotiilor noastre. Mai mult sau mai putin constient, avem tendinta sa asociem verdele cu ecologia, rosul cu emotiile puternice, albastrul calmeaza, oranjul cine cu pozitivism si lista poate continua. Cand vine vorba de vin, lucrurile merg si mai departe de atat... de la culori ne ducem spre miile de nuanțe ale acestora.
Vinul se deosebeste prin culoarea sa. El comunică cu toate simturile tale – dar ochii sunt primii care il descopera – abia apoi tactilul se bucura de senzatia paharului rece in mana si mai tarziu pe buze, nasul adulmecă notele subtile si gustul se bucura de aromele care se armonizeaza unele cu altele. La budureasca.ro te asteapta multe vinuri de exceptie pe care merita sa le descoperi. Un vin cu o culoare bogata si intensa precum un Cabernet Sauvignon merge perfect si cu o carte buna dar si intr-o galerie cu picturi celebre sau sculpturi. Am putea spune despre Cabernet Sauvignon că este mesagerul emotiilor intense – asa ca impacteaza placut felul in care percepi operele de arta.
Un Pinot Noir, despre care se stie ca are o culoare mai deschisa, se potriveste alaturi de operele de arta colorate si cat mai inedite.
Interesant de stiut este faptul ca pentru un vin culoarea poate fi si un bun indicator al varstei acestuia, intrucat devine din ce in ce mai deschis odata cu trecerea timpului. Asadar, un vin invechit poate fi asociat cu lucrarile de arta rustice, colorate.
Atunci cand facem asocieri intre vin si arta, aromele pot fi folosite ca o comparatie a luminozitatii unei piese. Astfel, un vin aromat si cu un gust bogat precum un Muscat Ottonel de la budureasca.ro va aduce aminte de operele de arta moderne, pe cand un vin Chardonnay care e renumit pentru faptul ca e sumbru se poate asocia cu o imagine mai inchisa redata de un artist.
Vinul poate fi foarte complex, iar complexitatea sa este determinata de mai multi factori prin catre si aciditate, echilibru, arome principale si secundare, gust si nu numai. Asadar, un vin prea complex poate fi obositor, la fel ca orice opera de arta, in timp ce un vin simplu devine plictisitor. Cine stie sa aleaga un vin bun, cu siguranta, stie sa aprecieze la adevarata sa valoare orice opera de arta, iar crama Budureasca vine cu cele mai bune sugestii in acest sens.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare