sâmbătă, 2 februarie 2019

Desert de post, cu taitei, nuca, mere si stafide.

  Buna ziua. Am incercat o alta reteta de post, dupa ce am facut negresa cu mere; aceasta este cu taitei, mere, nuci si stafide. Am facut acest desert consistent pentru ca, citindu-le, ingredientele mi-au placut suficient cat sa ma ispiteasca. Costul nu e mare, timpul de preparare este foarte scurt, gustul rezultat, e cel putin bun. La aspect…aveam pretentii mai mari. Nu regret insa ca am facut acest desert, vi-l recomand, macar pentru cate o portie. Ingrediente: 1/2 kg taitei fara ou, sau 350 g spaghete, 300 g nuci macinate, 4-5 linguri zahar (va sugerez sa puneti in loc 6 pliculete de zahar vanilinat), 2 mere, 1 ceasca plina cu stafide. Eu am adaugat si esenta de lamaie, o fiola. Preparare: Amestecati pastele fierte (limpezite cu apa rece si scurse apoi de apa), cu nuca macinata, stafidele spalate dinainte, zaharul, merele (decojite si curatate de samburi), taiate cubulete (desi cred ca mai bine le-ati da pe razatoarea mare), esenta de lamaie, daca doriti. Asezati-le in tava si bagati tava in cuptorul preincalzit, pentru 10-15 minute. Concluzie generala: daca va plac ingredientele cuprinse in aceasta reteta, daca vreti ceva dulce putin mai altfel si simplu de pregatit, si, mai ales, daca tineti post, nu vad de ce n-ati incerca-o si voi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare