joi, 13 august 2015

ZAMBETESTE

Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts, a creat in 1963, fata zambitoare (“smiley face”). Imaginea creata de Harvey Ball a devenit in decursul anilor simbolul cel mai usor de recunoscut pe planeta, pentru starile de fericire si voie buna.

Preocupat de supra-comercializarea simbolului sau si modul in care sensul original al acestuia risca sa se piarda in repetarea constanta in lume, Harvey Ball a decis sa lanseze ideea de a dedica o zi zambetului si a ales prima zi de vineri a lunii octombrie.

Organizata pentru prima data in 1999, in orasul natal al lui Smiley din Worcester, ea a devenit in anii urmatori, cunoscuta in intreaga lume. Fundatia Harvey Ball World Smile, creata dupa decesul acestuia in 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei Internationale a zambetului.

Astazi este sarbatorita in numeroase orase din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud, manifestarile incluzand spectacole cu clovni, picturi pe fata, prezentari de povesti, teatru de papusi, concursuri de baloane si multe alte activitati menite sa rapeasca zambetul celor care sunt prezenti.

Asadar zambeste. Este important sa o faci zi de zi, chiar daca problemele te apasa pe umeri din ce in ce mai greu. Azi este Ziua internationala a zambetului. Zambeste! :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare