miercuri, 13 martie 2019

Situatii medicale in care sportul este interzis

La orice varsta sportul este recomandat pentru o viata sanatoasa si un organism care se dezvolta intr-un ritm normal. Sunt insa multe situatii in care nu avem voie sa face sport. De obicei nu fac sport cei cu probleme medicale mai grave sau care au trecut prin perioade de recuperare prelungite. In timpul exercitiilor fizice corpul nostru poate ajunge sa consume foarte multe resurse si energie, elemente de care nu dispune in cazul unor boli sau stari de rau prelungit.
Care ar fi situatiile in care nu avem voie sa facem sport? Nu vom face sport atunci cand avem probleme pulmonare grave, plamanii nu au voie sa fie fortati, putem risca sa apara si hiperventilatia. Angina pectorala ne va tine departe de sala de sport, mai ales ca afecteaza inima si o priveaza de o cantitate suficienta de oxigen, riscurile sunt prea mari pentru intreg organismul nostru. Nici hipertensivii sau hipotensivii nu au voie sa fie implicati in exercitii fizice sustinute, in timpul efortului tensiunea scade de obicei, ceea ce poate fi fatal pentru hipotensivi, dar in acelasi timp o tensiune prea mare poate duce la complicatii in timpul sportului.
Anemiile foarte grave nu ne permit sa facem sport, asta pentru ca starile de rau si de slabiciune, imposibilitatea sustinerii unui efort mare sunt incompatibile cu orice sport care implica exercitii fizice intense. Cei care sufera de astm nu au nici ei voie sa faca sport, mai ales daca e in sala-in spatii inchise oricand pot avea crize astmatice, la fel nici cei cu reumatism foarte grav, durerile vor fi insuportabile, deci nici vorba de exercitii fizice. Cand apare spasmofilia este interzis sportul, mai ales ca magneziul si calciul din organism ajung sa lipseasca in cantitati mari, ceea ce duce la stari de rau si la slabiciune generalizata.
Discopatia lombara si durerile foarte mari de spate sunt semne clare ca nu avem ce cauta intr-o sala de sport, mai ales ca afectiunea se poate agrava rapid pe masura ce depunem un efort mai mare. Pentru alte informatii despre medicina si sfaturi utile legate de diverse afectiuni poti intra pe medicul.net. Acolo veti descoperi articole interesante, bine documentate, scrise intr-un mod profesionist si clar, despre toate aspectele medicale care v-ar putea ajuta sa intelegeti mai bine anumite probleme de sanatate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare